Slammers

Poëzie is de plaats waar je de randen van een taal op mag zoeken. Het is waar vorm vrij is, maar vorm bepaalt. Met poëzie kan je het gewoonste, het mooiste en het ergste dat mensen kan overkomen vangen. Voor jezelf en voor anderen. Poëzie is kwetsbaar en sterk.

OZK Poetry Slam wil een podium geven aan iedereen die met het schrijven en voordragen van poëzie aan de haal wil. En hoewel een Poetry Slam een hele kermis is en wordt afgesloten met een winnaar, is het aanwijzen van die winnaar voor ons niet de grootste winst. Ons doel is om mensen van poëzie en hun makers te laten genieten en de makers de gelegenheid te geven om hun werk echt te laten klinken zoals het bedoeld is. Ook hopen we mensen te bereiken die tot nu toe weinig of niet in aanraking zijn gekomen met poëzie, omdat zij bijvoorbeeld meekomen met vrienden of familie. Misschien is ons belangrijkste doel wel om mensen in een fijne omgeving hun eerste stappen in deze wereld te laten zetten. Oh ja, de winnaar mag naar het NK Poetry Slam.

We hopen op een mooie mix van doorgewinterde slammers, mensen die misschien wel voor het eerst op een podium staan en alles daar tussenin. Kortom: wij hopen dat jij je opgeeft voor het OZK Poetry Slam. Je kan jezelf hier aanmelden en mocht je om welke reden dan ook contact met ons op willen nemen, dan kan dat met behulp van het contactformulier of stuur een mailtje naar organisatie@ozkpoetryslam.nl.

Voor meer informatie kan je het programma en de FAQ pagina bekijken. Als je echt de kleine lettertjes wil lezen, dan kan je ook nog het reglement bestuderen.

Vanuit onze doelstellingen als Lions Goes willlen we altijd proberen anderen te helpen. Dus als je jezelf opgeeft, willen we je vragen om familie en vrienden te wijzen op de prijzenpot en hen te vragen om een donatie te doen. Je kan dan vertellen dat jij kans maakt op een grotere prijs, maar natuurlijk weten we allemaal dat het echte doel is om een zo groot mogelijk bedrag voor de Stichting Lezen en Schrijven op te halen.