Over ons

Taal is essentieel voor een ieder van ons. Het is de weg naar kennis, naar het delen van ideeën en gevoelens en elkaar in staat stellen om verschillen te ontdekken en te overbruggen. Daarom organiseert Lions Goes het OZK Poetry Slam!

Met deze wedstrijd proberen we twee vliegen in één klap te slaan. Aan de ene kant willen we mensen uitdagen om samen de grenzen van het gebruik van taal te ontdekken. Als maker of als publiek. En aan de andere kant willen we geld inzamelen voor de Stichting Lezen en Schrijven. Deze organisatie zorgt ervoor dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen. Onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. Als net als heel veel andere lionsclubs, is Lions Goes al langer actief op dit front, maar een OZK Poetry Slam organiseren gaat nog een stap verder.

Sponsoren & Partners

Al heel snel kwamen we er achter dat we dit niet alleen konden. We zijn ontzettend blij en trots dat heel veel mensen en bedrijven zich aan dit initiatief willen verbinden. De Koperen Tuin zal omgetoverd worden tot een Poetry Slam mosh pit. Marcel van As zal de presentatie voor zijn rekening nemen. We hebben een prachtige jury kunnen strikken (hun namen worden de komende weken bekend gemaakt). SFÆR Events verzorgt licht en geluid en Floris! helpt op de achtergrond met de website. En een hele belangrijke… ILFU heeft aangegeven dat de Zeeuwse Slampion wordt uitgenodigd voor het NK Poetry Slam, dat in het najaar gehouden wordt.

De toekomst…

Op andere plaatsen in Nederland worden er per stad of regio voorrondes gehouden met een eigen finale. Als het OZK Poetry Slam 2022 een succes is, gaan we zeker kijken of we in samenwerking met andere Zeeuwse Lionsclubs op verschillende plaatsen in de provincie eigen voorrondes kunnen gaan organiseren.